Hornhattulassa tapahtunutta

15.10.2017

Hembölen kotieläinpiha hurmasi!

Tänä vuonna Syysjuhlaa haluttiin viettää perinteisissä merkeissä ja paikalle kutsuttiin mikäs muu kuin Hembölen kotieläinpiha! Kotieläinpiha houkutteli niin alueen pienimpiä kuin isompiakin lapsia pitämään ihanista eläimistä huolta. Mikäs sen mukavampaa kun kerrankin saa vuohta kävelyttää tai pupun kanssa istuskella samassa boksissa tai naureskella aasin suurille hampaille ja hörönaurulle.

Syysjuhlissa oli mukana myös Porvoon VPK, ja lapset saivat hetken leikkiä palomiestä tai -naista. Myös aikuisia kiinnosti palokunnan toiminta. Kiitokset VPK:n vapaaehtoisille!

Suositut onginta ja kasvomaalaus olivat myös Syysjuhlien ohjelmistossa! Ongintapalkinnot menivät kuin kuumille kiville ja oli suosittu ohjelmanumero muutaman vuoden tauton jälkeen. Hornhattulan kiertopalkintopokaalista kilpailtiin frisbeegolfin puttauskisassa. Pokaali on nyt pienen hornhattulalaisen pojan hallussa!

Syysjuhlasunnuntaina saimme nauttia myös auringonsäteistä ja sade loisti poissaolollaan. Kiitokset kaikille osallistujille ja vapaaehtoisille!1.6.2016

10-vuotisnäyttelyssä
muistoja Hornhattulasta

Hornhattulalainen Mervi Pulkkinen – yksi Hornhattulan asukasyhdistyksen aikaisemmista puheenjohtajista tutustumassa näyttelyyn.

Päiväkodin lasten mielikuva Hornhattulan alueella sijainneesta kartanosta.

24.5.-26.5. järjestetty Hornhattulan asukasyhdistyksen ja Hornhattulan päiväkodin yhteinen näyttely kiinnosti asukkaita. Yhteen oli koottu niin aika ennen nykyistä Hornhattulaa kuin aika nykyaika. Päiväkodin lapset veivät vieraat 1400-1500 -luvulle Hornhattulan kartanon aikaan ja näyttelystä löytyi jopa tieto, missä Hornhattulan kartano on sijainnut. Lasten askarteluiden aiheena oli ollut teeman mukaisesti Hornhattula. Haastatteluin oli kerätty myös tietoa, millaista Hornhattulassa oli ollut ennen rakentamista ja rakentamisen aikaan. Myös alueen lapset kertoivat, miten he viihtyvät Hornhattulassa. Kuvamuistot asukasyhdistyksen toiminnasta, syysjuhlista, hiihtokilpailuista jne. lämmittivät varmasti monen hornhattulalaisen mieltä.

Näyttely avattiin 24.5. Hornhattulan päiväkodin kevätjuhlassa lasten ihanien esitysten ja laulujen kera. Päiväkoti julkisti myös alueella asuvan valkokuvaajan Tero Marinin kauniin kuvan Porvoon vanhasta kaupungista. Kuvassa oli loistavasti samoja värejä kuin itse päiväkodin rakennuksessa.

Näyttelyssä toimme esiin myös Porvoon kaupungin Iloa vanhemmuuteen -hanketta, jonka Lähi-äiti projekti on koskettanut erityisesti Hornhattulaa. Alueen lähi-äidit löydät esim, facebookista osoitteesta

https://www.facebook.com/groups/HJKAlueenPerheet/

Vaikka aika moni näyttelyn kävikin katsomassa, suunnitteilla on, että näyttely laitetaan pystyyn vielä tämän vuoden Syysjuhlien aikaan. Asiasta lähempänä syksyä.

Kiitos päiväkodille ja näyttely järjestäjille ja teille, jotka olitte vieraanamme!10.9.2015

Toiminnallinen syysjuhla Hornhattulassa

syysjuhla.jpg

syysjuhla_hornhattula.jpg

6.9.vietettiin Hornhattulan toiminnallista Syysjuhlaa Hornhattulan päiväkodilla. Toimintapisteillä heitettiin palloa, askarreltiin, temppuiltiin temppuradalla ja kokeiltiin kasvomaalausta. Huippusuosittua oli myös ammattiopiston opiskelijoiden letityspiste! Hornhattulan kiertopalkinnon sai pallotutkasta Rasmus Pulkkinen.

Letut ja hotdogit tekivät hyvin kauppansa ja meiningeissä oli mukana myös Loiskis trio, joka oli erityisesti pienten lasten mieleen. Lämmin sää ja auringonpaiste kruunasivat juhlan!

Suurkiitos Aktia-säätiölle keväällä saamastamme avustuksesta, joka mahdollisti juhlamme järjestämisen. Kiitos myös kaikille talkoolaisille! Ensi vuonna juhlitaan Hornhattulan asukasyhdistyksen 10-vuotista taivalta!
10.9.2014

Syysjuhlaa vietettiin jälleen 7.9.2014 kesäisen lämpimässä säässä

syysjuhla.jpg

syysjuhla_hornhattula.jpg

Tapahtuman aktiviteetit - hurjaakin hurjempi 2WheelBMX-show, frisbeegolfvinkit Loviisan Frisbeegolf-yhdistyksen opastamana, paikalle tullut mittava paloautokaarti, Porvoon Tarmon pirteä korispiste, FunShine Cheerleadersin tyttöjen hienot esitykset keräsivät runsaasti juhlijoita paikalle. Myös oman kylän Fasaanit korttelifutisjoukkue esittäytyi futiskentällä futiskikkoineen ja pallotutka mittasi kovimpia porkuja. Tapahtumassa oli vipinää ja meininkiä!

Kiertopalkintokisassa, mikä mittelöitiin tällä kertaa pallotutkalla, voittajaksi selviytyi Vilho Pursio lukemalla 49 km/h. Onnea Vilholle!

Suurkiitos Aktia-säätiölle keväällä saamastamme avustuksesta, joka mahdollisti juhlamme järjestämisen. Kiitos myös kaikille talkoolaisille! Yhdessä onnistuimme järjestämään hienot juhlat!

26.6.2014

Voimajohtoadressi luovutettiin

Hornhattulan asukkaiden voimajohtoadressi (noin 200 nimeä) luovutettiin 26.6. Porvoon kaupunginjohtajalle Jukka-Pekka Ujulalle, Porvoon kaupunginhallituksen puheenjohtajalle Matti Nuutille sekä Alueverkon toimitusjohtajalle Magnus Nylanderille Hornhattulan Tuulimyllypuistossa.

Paikalla oli myös paikallislehdet Itäväylä, Uusimaa ja Borgåbladet. Asukasyhdistys viestitti paikalla olleille, että nyt pitäisi voimajohtokeskusteluun ottaa mukaan johtimien kaivaminen maahan ja myös toteuttaa se, tässä on kysymys ennenkaikkea asukkaiden turvallisuudesta. Tarvitsemme asiassa Porvoon kaupungin tuen eikä vain sanallista sellaista vaan todellisten tekojen kautta. Kaupungin pitää ehdottomasti huolehtia asukkaidensa turvallisuudesta.

Suurinta roolia voimajohtojen maahan viemisessä näyttelee kuitenkin raha adressin saajien intresseissä, turvallisuus on toissijainen seikka, vaikka siitä ollaankin huolissaan – tämä kävi puheenvuoroista ilmi.

Alueverkon toimitusjohtaja Magnus Nylander (toimitusjohtaja on 'yllättäen' vaihtunut Hornhattulassa tapahtuneen onnettomuuden jälkeen, ennen Jyrki Havukainen) kertoi, että tutkinta siitä, miksi voimajohtopylväs katkesi, on vielä kesken. Asian rikostutkinta on myöskin kesken, ja se valmistuu luultavasti syksyllä. Nylander kertoi, että voimajohtojen maahan vieminen otetaan mukaan keskusteluun.

18.5.2014

ravintolapaiva.jpg

Kesäpäivän piknik

Kesäinen sää helli piknikillä kävijöitä! Alunperin Hornhattulan puistoon suunniteltu piknik siirtyi voimalinjatapauksen myötä päiväkodin puistoon. Tapahtumaa oli ympäri kaupunkia ja muutama perhe oli löytänyt tiensä myös tänne. Kera herkkujen vietettiin muutama tunti, vaihtaen kuulumisia tuttujen kanssa sekä saippuakuplia ja mölkkyä pelaillen kesäisellä nurmella.Tapahtumat 2012

Tapahtumat 2011

Tapahtumat 2010

Tapahtumat 2009

Tapahtumat 2008