Ajankohtaista 2014

9.12.2014

Tule kuntoilemaan!

Ilmoittautuminen jumppiin alkaa! Varaa paikkasi Hornhattulan päiväkodin liikuntasunnuntaihin vielä ennen joulua.

17.30 Kuntojumppa (alkulämmittelyn jälkeen lihaskunto, kehonhallinta ja tasapainoharjoituksia, venyttelyt) TAI

18.30 Haastejumppa (supertehokasta intervalliharjoitusta koko keholle).

Ohjaajana toimii fysioterapeutti Päivi Laakko. Minimiryhmäkoko 5, max 15.

Maksu 30 € yht. 10 kertaa alkaen 4.1.2015.

Ilmoittautuminen ja lisätietoja paivilaakko@hotmail.com 

15.11.2014

Tutustu nassikkapainiin 23.9.   

Nyt on mahdollisuus tulla kokeilemaan painia Hornhattulan Päiväkodille su 23.11.2014 klo 14. Porvoon Weikot tulevat esittelemään lajia ja toimintaansa lasten ja junioreiden parissa. Mukaan vain verkkarit, T-paita ja voimistelutossut, jos sellaiset on.

Samalla kerralla pidämme Hornhattulan asukasyhdistyksen sääntömääräisen syyskokouksen. Aloittelemme n. klo 15. Tule kuulemaan uusimmat uutiset ja keskustelemaan alueemme asioista.

Jos et pääse paikalle voit lähettää kysymyksiä ja kommentteja www.hornhattula.com -sivujen kautta.

Tapahtumassa on myös mahdollisuus joulukorttiaskarteluun mehu- ja sipsitarjoilun lomassa. Käynti tapahtumaan päiväkodin Mika Waltarin kadun puoleisesta pääovesta.

Tervetuloa kaikki!

25.8.2014

Korttelifutikseen lisää pelaajia!

Hornhattulan korttelifutisjoukkueeseen Fasaaneihn tarvitaan uusia pelaajia paljon! 2004 -syntyneillä korttelipelit loppuivat tähän vuoteen, 2005 -syntyneet saavat pelata vielä ensi vuonna, joten tarvetta uusille pelaajille on. Tavoite on perustaa 05/06 joukkue sekä pienemmille oma 07/08–joukkue. Pelaajien lisäksi tarvitaan myös vanhempia mukaan! Tule kuulemaan lisää Hornhattulan syysjuhliin 7.9., Fasaanit ja vetäjät siellä silloin paikalla! Tiedottaminen ensi vuoden korttelijengeistä tapahtuu asukasyhdistyksen sivuilla!

Syksyn korttelifutisturnauksen 30.-31.8. tulokset:

FC Hornhattula – Kulloon KuPS 4-1
Hamarin Ajax – FC Hornhattula 1-3
FC Hornhattula – FC Tarkkinen 3-3
FC Hornhattula – Tolkkinen United 1-1
Hinthaaran MyPa – FC Hornhattula 6-1

Kolmen parhaan tulokset 
(voitot – tasapelit –häviöt) voitto 2p, tasapeli 1p ja häviö 0p

Hinthaaran MyPa 5-0-0, yhteispisteet 10
Tolkkinen United 3-1-1, yhteispisteet 7
FC Hornhattula 2-2-1, yhteispisteet 6

25.8.2014

_mg_0484_pieni.jpg

Hurjan jännittävä BMX-show Syysjuhlissa 7.9. klo 15.00

Nyt rävähtää Hornhattulan lähiliikunta-alueella. Paikalle saapuu sunnuntaina 7.9. klo 15:002WheelBMX-show hurjine temppuineen. BMX-ajajat ovat Suomen parhaita! Katso jo etukäteenwww.2wheelbmx.com. Ota oma pyöräsi mukaan ja tule fiilistelemään! Mukaan kannattaa ottaa myös scootit ja skeittilaudat!

Luvassa myös paljon muuta ohjelmaa, kuten korttelifutista, jossa varmasti saadaan hyvät pelit aikaiseksi ja esitellään alueen oma korttelifutisjoukkue Fasaanit! Tule kokeilemaan myöspallotutkaaFrisbeegolfin ystävät saavat ammattimaista ohjausta Loviisan fribeegolgseuralta. Tule ottamaan vinkit talteen! Syysjuhlissa myös koripalloa, ja koripallo-osaamista paikalla myös jenkeistä! FunShine Cheerleaders Porvoosta esittävät myös taitojaan. Joten paikalla on todella paljon meininkiä! Saamme myös paloauton mukaan, jossa voi käydä tutustumassa!

Mukana myös asukasyhdistyksen pop-up kahvila herkkuineen, mokkapaloja, lakuja, makkaraa jne. ja tietenkin kasvomaalausta! Kahvilassa myynnissä myös pieniä yllätyspaketteja lapsille. Hornhattulan kiertopalkinto odottaa jälleen ottajaansa, tule kisaamaan se itsellesi.

Syysjuhlissa tapahtuu:

klo 15.20 1. BMX-näytös 
klo 16.10 2. BMX-näytös
klo 15-16.30 Pallotutka jalkapallokentällä
Pallotutkan voittaja saa vuodeksi kiertopalkinnon, hienon pokaalin!
klo 15-n. 17 Paloauto esittäytyy Hornhattulan puistossa
klo 15-n. 17 Koripallloa koriskentällä (tauko BMX-esitysten ajan)
klo 15-n. 17 Frisbeegolfin opastusta
klo 15-n. 17 FunShine Cheerlaeders esittäytyy
klo 15-n. 17 Kasvomaalausta
klo 16.30 Futispeli pystyyn!

Tervetuloa mukaan koko perheen voimin! 

Säävaraus.

Kartta lähiliikunta-alueelle >

23.6.2014

Adressi Porvoon kaupungille ja Porvoon Alueverkolle luovutetaan 26.6. klo 11.00

Hornhattulan asukasyhdistys on kerännyt asuntoalueelta adressin, jossa on ainakin parin sadan asukkaan nimi. Adressin tavoitteena on kantaverkon kaivaminen maahan Hornhattulan asuinalueen kohdalta (noin 1km).

Adressi luovutetaan Porvoon Alueverkon toimitusjohtajalle Magnus Nylanderille Hornhattulan Tuulimyllypuistossa torstaina 26.6. klo 11.00. Adressia vastaanottamaan on kutsuttu myös Porvoon kaupunginjohtaja, apulaiskaupunginjohtaja ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja. 

Toivomme paikalle mahdollisimman paljon asukkaita, nyt on mahdollisuus myös kysyä, missä mennään ja keskustella!

Adressissa vedotaan Porvoon kaupunkiin ja verkkoyhtiöön (Porvoon Alueverkko Oy), että ne ottaisivat huomioon asukasturvallisuuden ja hyvinvoinnin. Ongelman ydin on turvallisuus; mm. toukokuun onnettomuus, jossa oli hengenvaaralliset tilanteet (tolppien katkeaminen ja romahtaminen melkein omakotitalon takapihalle). Turvatekniikan keskuksen (Tukes) virkamiehen mukaan, tilanteessa olisi voinut tapahtua useamman tolpan rikkoutuminen yhtäaikaa. Toiseksi; kantaverkon johdosto on tuplattu asuntoalueen rakentamisen jälkeen ja ne rikkovat Säteilyturvakeskuksen turvallisuussäännöt.

Tervetuloa!

13.6.2014

Vetoomus ja adressi Porvoon kaupungille ja Porvoon Alueverkolle voimajohtoasiasta

Hornhattulan asukasyhdistys kerää viikonlopun aikana asukkaiden nimiä adressiin, joka on tarkoitus lähettää Porvoon kaupungille ja Porvoon Alueverkolle. Vetoomuksessa vaaditaan asianomaisia ryhtymään toimiin voimajohtojen viemiseksi maan alle tai siirtämään moottoritien viereen. 

Asukasyhdistys on alueemme kaupunginvaltuutetun Jere Riikosen kanssa käynyt keskusteluja ja tiedusteluja voimajohtoasiasta mm. Porvoon kaupungin, Porvoon Alueverkon, Porvoon Energian, Tukesin, Säteilyturvakeskuksen ja monien muiden tahojen kanssa. Tahot ovat huolissaan tapahtuneesta, mutta kukaan ei uskalla lähteä tekemään asian eteen mitään, ei edes Porvoon kaupunki, jonka pitäisi ensisijaisesti huolehtia asukkaidensa turvallisuudesta ja ajaa asukkaiden asioita.

Nyt on jo todettu, että tällä samalla voimajohtolinjalla on muitakin heikkoja pylväitä ja osa on päätetty jo vaihtaa teräspylväisiin lähellä Ölstensiä. Tältä alueelta ei kaikkia pylväitä ole vielä kunnolla tarkastettu, mutta todennäköistä on, että muitakin heikkoja voimajohtopylväitä löytyy ja ne varmasti vaihdetaan teräspylväisiin, jolloin alueen asukkaiden on turha toivoa, että johdot laitettaisiin meidän elinaikanamme maahan.

Voimajohtopylvään katkeaminen oli hengenvaarallinen onnettomuus, jossa onneksi ei tullut henkilövahinkoja. Jos alueella olisi ollut tapahtuman aikaan ihmisiä, isku olisi ollut kuolettava. Emme halua tällaista enää tapahtuvan ja toivomme vetoomuksella, että niin Porvoon kaupunki kuin Porvoon Alueverkko omistajineen ottaisivat asukkaiden huolen todesta ja ryhtyvät asukkaiden toiveiden mukasiin toimiin, varsinkin kun tästä asiasta on oltu jo huolissaan vuodesta 2006 lähtien, kun voimajohtoja pylväisiin listättiin tuplaten, ja mitä ilmeisemmin huonoilla lujuuslaskemilla, kun nyt näki miten kävi. 

Toivomme asukkaiden olevan aktiivisia asiassa ja antamaan adressiin mielipiteensä, sillä näin ilmaisemme koko Hornahattulan mielipiteen asiasta.

 

5.6.2014

Porvoon Alueverkon tilannetiedote

Tilannetiedote Porvoon Alueverkko Oy:n sähköhäiriöstä:

Perjantaina 16.5.2014 klo 22:26 Porvoon Hornhattulassa Porvoon Alueverkko Oy:n siirtoverkossa katkesi 110 kV:n verkkojohdon pylväspuu, minkä johdosta Porvoon sähkönjakelualueella oli noin tunnin ajan 4000 asiakasta ilman sähköä. Viallinen johto-osuus erotettiin sähköverkosta ja vaurioalue on varmistettu siten, että siitä ei ole vaaraa ympäristölle eikä ihmisille. Vaurion syyn selvitys on käynnistetty samoin kuin korjauksen suunnittelu ja toteutus.

Tutkintaa vetää Neste Oil Oyj:n HSEQ/Turvallisuus ja ympäristö, Porvoon Jalostamolta (HSEQ), Turvallisuusasiantuntija. Lisäksi tutkintaryhmässä on rakenneasiantuntija konsulttitoimistosta;
linjan rakentaneen yhtiön edustus sekä Porvoon Alueverkko Oy:n edustus

Tutkintaryhmä on kokoontunut kerran. Rakennetulle johto-osuudelle tehtiin erillinen johtotarkastus.
Vaurioituneen puupylvään korvaamien teräsrakenteisella pylväällä on aloitettu. Lisäksi kolme muuta puupylvästä tullaan korvaamaa teräsrakenteisilla pylväillä.

Kyseinen sähkölinja on uudistettu alueelle 2000-luvulla. Tilanteesta tiedotetaan tarkemmin vaurion syyn varmistuttua.

Lisätietoja tapahtumasta antaa: Magnus Nylander (puh. 040 768 2368)
Jyrki Havukainen, Toimitusjohtaja, Porvoon Alueverkko Oy (puh. 050 458 3939)

28.5.2014

Porvoon Alueverkon tiedote

Porvoon Alueverkon Jyrki Havukainen on koostanut tiedotteen tämän hetkisestä tilanteesta koskien voimalinjapylvään katkeamista. Asukasyhdistys on tiiviisti mukana asian selvittämisessä ja informoimme tapahtumien kulkua sivuillamme. 

Tiedote >

17.5.2014

image11.jpg

Korkeajännitelinja kaatui Hornhattulassa

Porvoon alueella oli perjantai-illalla laaja sähkökatko. Se johtui 110 kV:n pylvään kaatumisesta ja korkeajännitelinjan kateamisesta keskellä Hornhattulan asuinaluetta lähellä Hornhattulan puistoa (tuulimyllypuisto). Linjan kaatumisen syytä ei vielä tiedetä, mutta kaatuminen tuntui ja näkyi kaatuneen voimalinjan lähellä olevissa taloissa. Henkilövahingoilta onneksi vältyttiin, mutta vielä noin tuntia aikaisemmin pihoilla leikki paljon lapsia kesäisen sään johdosta. 

Linjoista vastaa Porvoon alueverkko. Valitettavasti tänään yhtiön toimitusjohtajaan Jyrki Havukaiseen ei saatu yhteyttä, jotta hän olisi kommentoinut tapahtumaa. Asukasyhdistys tiedottaa, kun keskusteluyhteys toimitusjohtajaan ja Porvoon kaupunkiin on asian suhteen saatu.

17.5.2014

fc-hornhattula-joukkuekuva_pieni.jpg

FC Hornhattula pelaa! 

Tänä keväänä perustettu FC Hornhattula pelaa viikonloppuna 17.-18.5. Kokonniemen tekonurmella järjestettävässä Korttelifutis-tapahtumassa. Hornhattulalla on oma joukkue kisassa mukana ensimmäistä kertaa. Perjantaina pelaajat saivat päälleen uudenkiiltävät pelipaidat viikonlopun peleihin. Valmentajien Janne Rannan ja Mirko Mäkimartin sekä muiden isien johdolla pojat (-04 ja -05) ovat harjoitelleet Hornhattulan kotikentällä ainakin 6 kertaa. 

Mirko ja Janne kertoivat, että koettivat keksiä jotain Hornhattulalle tyypillistä eläintä logoon ja päätyivät fasaaniin – fasaanit ovat nopeita ja äänekkäitä – kuten pojatkin… 
(Joukkuekuva julkaistu valmentajien luvalla)

_mg_0060.jpg

Tulokset:

FC Hornhattula - Huhtisten honka 5- 0
Tolkkinen United - FC Hornhattula 2-2
FC Tarkkinen - FC Hornhattula 1-2
FC Hornhattula - Kevätkummun HIFK 4-0
Askolan Haka - FC Hornhattula 0-4

Joukkue pelasi yhtä paljon -taktiikalla – oman kylän pojat kaikki rinta rinnan ja rennolla ryhmähengellä.

Tervetuloa sunnuntaisin pelaamaan jalkapalloa Hornhattulan tekonurmelle klo 17.00.! 

9.5.2014

Hornhattula PIKNIK 17.5. 

Hornhattulan asukasyhdistys kutsuu kaikki hornhattulalaiset Ravintolapäivänä 17.5. klo 15.00 piknikille Hornhattulan puistoon. Ota mukaan eväät, viltti ja aurinkoinen mieli!

Ravintolapäivä on ruokakarnevaali, jonka aikana tuhannet ihmiset ympäri maailmaa perustavat ravintoloita päivän ajaksi. Päivän tarkoituksena on pitää hauskaa, jakaa uusia ruokakokemuksia sekä nauttia yhteisestä ympäristöstä porukalla. Lue lisää ravintolapäivästä > 


popup2.jpgVoit myös perustaa oman ravintolasi Ravintolapäivänä Hornhattulan puistoon, asukasyhdistys on kahvilallaan myös mukana! Ilmoittaudu mukaan mahdollisimman pian hornhattula@gmail.com. Jos ravintolan/kahvilan perustajia on muutamakin, voimme ilmoittaa itsemme mukaan Ravintolapäivään ja näin tulijoita voi olla muualtakin Porvoosta.
22.4.2014

Hornhattula siistiksi 26.4.-27.4.

Keväistä siivousviikonloppua vietetään Hornhattulassa tulevana viikonloppuna 26.4.-27.4. Nyt siis kaikki innolla mukaan tekemään alueestamme siisti! Tänä vuonna yritämme saada Hornhattulan puhtaaksi omatoimisesti eli roskalava tuodaan viikonlopuksi Hornhattulan puistoon. Sieltä löytyy roskasäkkejä, joihin voi kerätä roskat.

Voit myös tuoda roskalavalle omat puutarhajätteet, mutta ethän tuo muuta jätettä, sillä roskat viedään kaatopaikalle sekajätteeseen.

Koiranomistajien toivomme kiinnittävän erityistä huomiota tuona viikonloppuna ja keräävän lemmikin jätteet vieden ne koirankakkaroskiksiin, joita alueellamme sijaitsee.

Tehdään yhdessä Hornhattulasta siisti!25.2.2014

Asukasyhdistyksen KEVÄTKOKOUS pidettiin 25.2.

Hornhattulan asukasyhdistyksen kevätkokous pidettiin 25.2. Hornhattulan Päiväkodin aulassa. Paikalla oli hallituksen lisäksi kaksi asukasta. Kävimme läpi yhdistyksen tilinpäätöksen 2013. Keskustelimme myös kaupunginvaltuutetun Jere Riikosen, Hornhattulan päiväkodinjohtaja Marja Järvisen ja Hornhattulan asukasyhdityksen vetoomuksesta, jotta läpiajokieltomerkit poistettaisiin alueiden väliltä. Kaupunki ei ole asiasta vielä tehnyt päätöstä.

Asiasta ollaan alueella sekä puolesta että vastaan. Asukasyhdistys kuitenkin toivoo, että niin kauan, kun kieltomerkit ovat paikoillaan, niitä noudatettaisiin. Molemmilla läpiajoväylillä rakennetaan myös parhaillaan, ja se tuo ruuhkaa ja lisäliikennettä alueiden ympärille. Päätöksestä ilmoitetaan nettisivuilla.

Kauppa päiväkodin läheisyyteen on tulossa luultavasti SiscoTecin mukaan vuoden lopulla tai ensi vuoden alussa. Päiväkodin vierestä on varattu myös toinen tontti, johon ollaan tulevaisuudessa myös rakentamassa. 

pöytäkirja > 

6.2.2014

Joogaa ei järjestetä tänä keväänä

Valitettavasti emme saaneet järjestetettyä joogaa nyt keväällä Hornhattulaan johtuen vetäjän puutteesta.

Monia joogatunteja ja kursseja järjestetään keskustassa mm. joogacoaching sunnuntai-iltaisin Fredrikan Lähteellä Fredrika salissa 9.2 eli ensi su (klo 17-19) ja voimakkaan hathajoogan vkl-kurssi on 7.-9.3.2014  

Fredrikan Lähteellä on myös muita joogakursseja www.fredrika.fi.

Kansalaisopistolta voi kysellä peruutuspaikkoja, ryhmiä on tosi paljon. Porvoon Joogakerhon jooga on sunnuntaisin uimahallilla (maksaa 5 e/kerta)
klo 10:30-12:30. Sopii kaikille.

17.2.2014

Asukasyhdistyksen KEVÄTKOKOUS 25.2. klo 18.30

Hornhattulan asukasyhdistyksen kevätkokous on 25.2. Hornhattulan Päiväkodin aulassa. Käynti Mika Waltarin kadun pääovesta. 

Kokouksessa käsitellään: Vuoden 2013 tilinpäätös, toiminta vuonna 2014, mm. syysjuhlien järjestäminen (VAPAAEHTOISIA TARVITAAN!) ja muut aluetta koskevat ajankohtaiset asiat

Kaikki ovat tervetulleita! Kahvitarjoilu.