Ajankohtaista 2013

14.11.2013

Varaslähtö Jouluun -iltapäivä la 16.11.

Tule temppuilemaan yhdessä perheesi kanssa Hornhattulan Päiväkodille liikunnalliselle temppuradalle, maistelemaan glögiä, askartelemaan joulukortteja ja tapaamaan tuttuja lauantaina 16.11.2013 klo 15.00.

Voit myös ostaa viikonlopun herkut, sillä myynnissä metrilakua: 
vain 0,50 e/kpl!!!

Temppuilun lomassa pidetään myös Hornhattulan asukasyhdistyksen vuosikokous.

Tule kuulemaan uusimmat uutiset ja keskustelemaan alueemme asioista. Jos et pääse paikalle voit lähettää kysymyksiä ja kommentteja www.hornhattula.com -sivujen kautta.

Käynti tapahtumaan päiväkodin Mika Waltarin kadun puoleisesta pääovesta.

Tervetuloa!

29.9.2013

Aloite liikenneturvallisuuden parantamisesta Albert Edelfeltin koulun ja Näse skolanin ympäristössä

Hornhattulan asukasyhdistys ja Albert Edelfeltin vanhempainyhdistys tekivät viime keväänä aloitteen koululaisten liikenneturvallisuuden parantamisesta Albert Edelfeltin koulun ja Näse skolanin alueen ympäristössä.

Tolkkistentie ja Mannerheimintie kuuluvat Ely-keskuskselle, joka ottaa aloitteen näiden väylien osalta käsittelyyn tulevaisuudessa.

Porvoon kaupunki huolehtii muista teistä, mitkä aloitteessa on mainittu. Ainakin tällä hetkellä Vanhan Helsingintien ylitykseen on tulossa parannusta, sillä keskelle tietä tehdään odotuspaikka, ja lyhennetään kerralla tehtävää ylitystä. Valoja tähän risteykseen ei ole tulossa. Gammelbackantien ylitykseen liittyen otetaan käsittelyyn hidasteiden tekeminen tielle Point Collegen kohdalle, koska autojen nopeudet tiellä ovat todella kovat ja ylitys on vaarallinen.

Aloite >

Vastine >

4.8.2013

Hornhattulan lähiliikuntapaikan frisbeegolfrata

Liikuntapalvelut ja kuntatekniikka ovat yhdessä valmistelleet Porvooseen paljon kaivattua frisbeegolfrataa.

Radan paikaksi on valittu Hornhattulan lähiliikunta-alue, josta muodostuisi siten entistä monipuolisempi vapaa-ajanviettoalue.

– Hornhattulan valintaa puoltaa muun muassa se, että lähiliikunta-alueen läheisyydessä on runsaasti asutusta ja paikka on ahkerassa käytössä. Erilaisten toimintojen keskittäminen helpottaa myös kenttien ja välineiden kunnossapitoa, toteaa kaupunginpuutarhuri Mikko Kaunisto.

– Alueelta löytyy jo ennestään skeittipaikka, monitoimikenttä, BMX-polkupyörägrossirata, kuntovälineitä sekä kaksi leikkipuistoa. Sieltä on myös talvella jäädytettävän pallokentän lisäksi tekonurmipallokenttä. Lisäksi alueella on useita kilometrejä valaistua puistokäytävää, Kaunisto jatkaa. Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus myönsi erityisavustusta Hornhattulan lähiliikunta-alueen hankkeelle vuonna 2011, joka on osaltaan mahdollistanut alueen kehittämisen.

Frisbeegolfradan suunnitteluun on osallistunut Suomen frisbeegolfliiton asiantuntijana Sami Poimala. Nyt heittoväyliä koreineen on tulossa kymmenen kappaletta, ja väylien pituudet vaihtelevat 50–143 metriin. Horhattulassa on tilaa jatkossa myös laajentaa rataa ja lisätä heittoväyliä.

Liikuntapalvelut ja kuntatekniikka pyrkivät yhdessä toteuttamaan radan tänä syksynä. Tavoitteena on, että rata on käytössä ensi kesänä. Seuraava frisbeegolfrata rakennetaan suunnitelmien mukaan Skaftskärrin alueelle.

Suunnitelma on kuntalaisten nähtävillä ja siihen voi tutustua kaupungin internetpalvelussa, osoitteessa:

Frisbeegolfrata suunnitelma (pdf) >

26.4.2013

Tule tutustumaan joogaan 5.5. klo 10.30

Tule joogaamaan Hornhattulan Päiväkodille 5.5. klo 10.30.
Tutustumalla joogaan tutustut itseesi. Tunti on suunniteltu niin, että kaikki halukkaat voivat osallistua harjoitukseen - aikaisempaa kokemusta joogasta ei tarvitse olla. Harjoittamalla joogaa keho tulee joustavammaksi ja mieli läsnäolevammaksi. Jooga-asanat tehdään kehon linjauksia kunnioittaen ja harjoitus päättyy rentoutukseen ja tiedostavaan läsnäoloon.

Tule paikalle hyvissä ajoin sellaisessa asussa, jossa on vaivatonta liikkua. 
Voit ottaa mukanaasi filtin ja mahdollisesti myös tyynyn (istumista varten).

Kesto 1,5 h ja tutustumiskerran hinta 5 euroa. Tervetuloa!

Ohjaaja: Jooga- ja meditaatio-ohjaaja Anne Kyyhkynen


26.4.2013

Hornhattula siistiksi 4.-5.5.

Keväistä siivousviikonloppua vietetään Hornhattulassa viikonloppuna 4.-5.5. Nyt siis kaikki innolla mukaan tekemään alueestamme siisti! Tänä vuonna yritämme saada Hornhattulan puhtaaksi omatoimisesti eli roskalava tuodaan 4.5. Caloniuksenkadun ja Mika Waltarinkadun kulmaan. Sieltä löytyy roskasäkkejä, joihin voi kerätä roskat.

Voit myös tuoda roskalavalle omat puutarhajätteet, mutta ethän tuo muuta jätettä, sillä roskat viedään kaatopaikalle sekajätteeseen.

Koiranomistajien toivomme kiinnittävän erityistä huomiota tuona viikonloppuna ja keräävän lemmikin jätteet vieden ne koirankakkaroskiksiin, joita alueellamme sijaitsee.

Tehdään yhdessä Hornhattulasta siisti!